Houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw maken we het skelet van een huis, aanbouw of opbouw (zoals serre of dakkapel) volledig op maat in onze timmerfabriek. Het houten skelet verlaat onze werkplaats als bouwpakket en hoeft op locatie alleen nog maar in elkaar te worden gezet.

Houtskeletbouw werkt snel, mede doordat we in de fabriek werken. Slechte weersomstandigheden hebben geen invloed. Houtskeletbouw is ook duurzaam. Omdat we vrijwel alle onderdelen op maat leveren is er op de bouwplaats weinig restmateriaal. En doordat we de wanden en het dak goed isoleren kan in het gebruik van het uiteindelijke pand veel energie worden bespaard.

Snel, efficiënt en duurzaam

Houtskeletbouw wordt tegenwoordig onder meer veel gekozen voor passiefhuizen. Omdat hout van nature isoleert is het heel geschikt als u streeft naar een zeer laag energieverbruik.

Maar ook bij de bouw van aanbouwen en opbouwen is houtskeletbouw populair. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel of serre. Het werkt snel en efficiënt en levert een hartstikke sterke constructie op. Daarbij zijn de bouwkosten vaak lager dan bij een traditionele manier van bouwen. Wij werken zelf het liefst met FSC-gekeurd hout.

Veilig en sterk

Bij houtskeletbouw is het wel extra belangrijk om vocht en condensatie tegen te houden. Daarom besteden we hier tijdens de constructie al specifiek aandacht aan en nemen we maatregelen die voorkomen dat condensatievocht in de constructie terecht komt. Ook de brandveiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit.

We zijn een echte houtspecialist en weten exact waaraan een houtskelet moet voldoen om veilig, duurzaam, sterk en weerbaar te zijn.

Kunnen wij u ook helpen
bij uw project?

Neem dan contact met ons op.

CONTACT