Lijstwerk en boeidelen

Bij lijstwerk en boeidelen denkt u misschien vooral aan basic houten planken, die een overgang vormen tussen plafond en muur of dak en buitenmuur. Lijstwerk en boeidelen zijn er echter in allerlei soorten. Wij maken ze voor u op maat met prachtige materialen zoals grenen, meranti, eiken en oregon pine.

Houten lijsten en boeidelen hebben nog echt die karakteristieke uitstraling. Hout is ook goedkoper dan kunststof en u kunt het schilderen in elke gewenste kleur. We maken in onze timmerfabriek naast lijstwerk en boeidelen ook ornamenten op maat, die eveneens een heel eigen sfeer en uitstraling geven aan uw pand.

Een prachtige afwerking

Boeidelen zorgen voor een mooie afwerking van de dakrand of dakgoot. We maken ze onder meer van meranti en red cedar. Meranti is goed bestand tegen onze echte Hollandse weeromstandigheden. Red cedar komt uit Canada en de Verenigde Staten, is sterk en iets voordeliger dan meranti.

Een (sier)lijst zorgt voor een mooie overgang tussen de wand en het plafond. Wij maken voor u de lijsten die passen uw pand en de specifieke ruimte waarin ze worden geplaatst. Bijvoorbeeld strak lijstwerk als u gaat voor een moderne uitstraling of juist lijstwerk met krullen en rondingen voor een klassieke look.

Alles op maat

We maken desgewenst ook ornamenten op maat. Misschien denkt u bij ornamenten vooral aan de rijk versierde plafonds die nog veel te vinden zijn in oude huizen, maar ornamenten zijn er net als lijsten in allerlei stijlen. We laten u graag voorbeelden zien van wat er allemaal mogelijk is.

Groot voordeel van onze eigen fabriek is dat we samen met u tot in detail bepalen hoe uw boeidelen, lijstwerk en ornamenten eruit gaan zien. Daarnaast hebben we samen invloed op de levertijd en kunnen we dus flexibel meebewegen met uw planning. We werken het liefst met FSC-gekeurd hout.

Kunnen wij u ook helpen
bij uw project?

Neem dan contact met ons op.

CONTACT